Een Travellerspoint blog

reisschema!

4 september 2008 - 19 september 2008

semi-overcast 8 °C

De knoop is doorgehakt, dit jaar wordt het Senegal! Na China, Mexico en Vietnam mijn vierde 'grote' reis. Al is het nog gigantisch lang aftellen tot september, ik kijk er nu al naar uit!!!

Bij deze dus het reisschema:

Dag 1 – 2 (do 4 - vr 5 september) Yoff en het ViaVia Joker reiscafé
Met paard en kar trekken we door het oudste dorp van Dakar en krijgen we er een introductie in de verschillende aspecten van het Senegalese dagelijkse leven. We houden halt bij de verschillende families waar we de pas geleerde Wolofwoordjes in praktijk uittesten. We brengen zéker een bezoek aan het straatkinderenproject dat de passie is geworden van de Vlaamse uitbaatster van het ViaVia Joker reiscafé.

Dag 3 – 5 (za 6 - ma 8 september) Siné Saloum
Nadat we de drukke stad achter ons hebben gelaten, bezoeken we op onze weg naar het zuiden het schildpaddendorp Village Tortue en het zoutrijke meer Lac Rose. Daarna trekken we verder naar de Siné Saloum. Dit gebied bestaat voornamelijk uit mangroves, duinen en tal van eilandjes: ideaal om met een prauw te verkennen! Via de plaatselijke jongeren organiseren we een soirée Sénégalaise. We proberen onze lichamen op de Afrikaanse ritmes te bewegen en ook een djembésessie op het strand zal niet ontbreken!

Dag 6 – 7 (di 9 - wo 10 september) Bezoek aan de lepradorpen
We brengen een bezoek aan de plaatsen waar vroeger lepralijders werden afgezonderd. Intussen hebben hun nakomelingen een normaal dorp opgebouwd. De kinderen lopen ons tegemoet en zijn niet van onze zijde weg te slaan. Onze gids is een Afrikaan met een uitzonderlijk inzicht in ontwikkelingssamenwerking. Hij toont ons hoe hij via kleine initiatieven probeert de levensstandaard van de mensen te verbeteren.

Dag 8 – 10 (do 11 - za 13 september) Broussarde
Op weg naar het noorden stoppen we in dorpjes en kleine familiale gemeenschappen waar we theedrinken met de dorpschef. We brengen ook een bezoek aan Touba, de heilige stad, waar de pracht en praal van de grote moskee in schril contrast staat met de armoede van het land.

Dag 11 – 12 (zo 14 - ma 15 september) Het koloniale Saint Louis
De charmante stad Saint Louis ligt in een gebied van natuurparken en kent een enorme rijkdom aan vogels. Hier genieten we van wat meer comfort en in de lokale discotheek gaan we stevig uit de bol.

Dag 13 – 15 (di 16 - do 18 september) Dakar en Ile de Gorée
We bezoeken Dakar en nemen er de overzetboot naar Ile de Gorée. Duizenden zwarten werden er als slaven naar de Nieuwe Wereld verscheept. Op het eiland Ngor genieten we van zon en zee of spelen we mee voetbal op het strand.

Dag 16 (vr 19 september) Terugvlucht naar België Vooraleer we terugvliegen naar België kuieren we door de Village Artisanal voor de laatste souvenirs.

Geplaatst door fiezel 13:08 Gearchiveerd in België

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint