Een Travellerspoint blog

16/09/2008

Toubab Dialaw

Vanmorgen om 9u vertrokken na een ontbijt dat wat eentonig begint te worden: stokbrood met confituur. Bagage gepakt en naar het busje... hmmm, busje... oh my god: hetzelfde busje als we hadden met Amadou! haha!

De chauffeur leek er al niet erg gerust op: na het tanken eerst nog de olie laten verversen en de reserveband laten oppompen... om de zo veel meter ging hij ook eens uit het raam hangen om te zien of alles nog in orde was...

Na een aantal uurtjes rijden aangekomen in Thiès om een artisanaal plaatsje te bezoeken. lees: van winkeltje tot winkeltje te worden begeleid met de bedoeling zo veel mogelijk te kopen... hmmm! Toch nog twee zandtekeningetjes gekocht en ook anderen hadden weer heel wat bij!

Dan verder gereden en onderweg nog brod met smeerkaas gegeten. Voor het eerst een rijdende trein gezien en net zoals de mensen ook aan de buitenkant van de busjes hangen als de binnenkant vol is, zaten er ook mensen op het dak van de trein!

Telkens als ons busje stopte stonden er onmiddellijk een pak mensen rond om vanalles te verkopen! fiuuwie!

Nu zijn we in Toubab Dialaw, we overnachten in het huis van de tante van Babou en hebben er voor gekozen op het dakterras te slapen. Gezien dat uitzicht biedt op de zee, staat er een windje en is het er frisser dan binnen!

Vanavond is er een Senegalese avond voorzien, morgenvroeg vertrekken we dan naar Dakar en bezoeken we Ile de Gorée. We slapen dan in de ViaVia weer en zo zijn we bijna rond!

Ah ja, Babou heeft ondertussen zijn oog laten vallen op Iris (al van in St Louis) en ze geniet van haar afrikaanse ervaringen. Grappig, maar het zou niks voor mij zijn!

Geplaatst door fiezel 9:01 Gearchiveerd in Senegal

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint