Een Travellerspoint blog

17/09/2008

Ile de Gorée

Gisterenavond werden we door de zus van Babou allemaal in een senegalese outfit gestoken. Kleren die ze zelf ontworpen had, want dat was haar beroep. Best wel een grappig zicht!

Beignets gegeten met bananen en appels in, en die bekomen ons nu weer niet... Is al de tweede keer dat beignets voor misselijkheid zorgen! Daarna rijst met ajuinen en kip.

Na het avondeten waren de vrienden van Babou gekomen en werd er djembe gespeeld, gezongen en gedanst. Tof, maar al snel heel moe, dus buiten geinstalleerd. Het had die avond even geregend, maar gelukkig is de nacht droog gebleven!

Vroeg opgestaan en dan lang moeten wachten eer we ontbijt hadden (voor de afwisseling nog maar eens brood met confituur). En hop, rugzakken weer op het dak van het busje en verder rijden. Wel wat weinig plaats nu, want de zus en broer van Babou reden ook een stukje mee!

Na wat file en een platte band (onze reserveband heeft dus dienst gedaan, al wiebelt het busje nu wel van links naar rechts en is er wel degelijk nog iets mis!) aangekomen in de ViaVia in Yoff (bij Dakar). Ik slaap terug in dezelfde kamer als de eerste nacht en lig weer met dezelfde mensen samen ook. Het leek daar plots zó sjiek nu, dat was de eerste dag niet zo! hehe, wat 14 dagen primitiviteit toch al niet kunnen doen met iemand! ;-)

Dan terug (ons nog steeds fout wiebelend) busje op richting haven. Net te laat voor de boot van 11u30, pfff! Hamburgers gegeten, bekwam ons niet goed, souvenirtjes gekocht en gewacht... de volgende boot was immers pas om 14u30!!!

Eens op Ile de Gorée wat door de straatjes gekuierd en het slavenhuis bezocht! Wel echt erg wat er daar gebeurd is, de poort van 'no return', de hokken waar de mensen werden opgesloten op de benedenverdieping, de bovenverdieping die door rijke blanken werd bewoond, weten dat ziek zijn geen recht was voor een slaaf en deze gewoon zonder meer de zee werd ingeworpen... Het deed wel wat, al was de gids een beetje te hard in de tijd blijven steken... Hij viel ons een beetje aan, dat het allemaal onze schuld was, dat de zuid amerikanen nu medailles halen op de olympische spelen omdat wij de beste afrikanen naar daar hebben gebracht en die daar onderling hebben voortgeplant, dat wij de schuld zijn van al hun armoede... Hij viel ons een beetje aan, terwijl WIJ niet onze voorvaderen zijn en niet iedereen zo is natuurlijk! Een beetje overdreven eigenlijk!

Nog wat gewandeld, want ondanks zijn geschiedenis is het echt wel een prachtig eilandje! Heel gezellig! Nog wat winkeltjes gekeken en dan de boot terug.

Terug aangekomen in Dakar Babou voorzichtig verteld dat we vandaag niet zo tevreden waren eigelijk. Hij heeft, met zijn kater van gisteren, vandaag bijna niets verteld of zo, terwijl hij verondersteld werd onze gids op ile de gorée te zijn. We hebben hem dan ook niet betaald vandaag (wel geteld dat hij uit zn koste geraakte natuurlijk met het geld dat we al gegeven hadden!) Hij pakte het nog redelijk op en gaf zijn fout wel toe! Morgen komt hij ook naar onze afscheidsbbq, dus ca va nog wel!

In ViaVia croque hawai met 'frietjes' gegeten: heel lekker, maar dus te veel gegeten! Dan een zalig doucheke genomen en voor het eerst in 14 dagen voelde ik me terug proper! Niet lang natuurlijk, want na wat ingepakt te hebben (vloeistoffen uit handbagage terug naar grote zak, kleren uit grote zak naar handbagage om te wisselen in lissabon) zit ik nu buiten te schrijven en dat wil dus zeggen: deet op!

Verlang nu echt gewoon proper te zijn en niet te plakken! Berichtje van papa en mama dat ze uitki!jken naar mijn terugkeer was fijn! Iedereen is moe nu, sommigen wat slapjes of ziekjes.

Morgen wat proberen uit te slapen, want de nacht erop reizen we en zal er van slapen niet veel in huis komen vrees ik. Dan nog effe een marktje doen hieri n Dakar (op het meest westelijke punt van Afrika naar het schijnt) en een afscheidsbbq op het strand. Om 23u30 vertrekken we dan naar het vliegveld om om 2u15 op te stijgen! Ik kijk al uit naar het moment de douane uit te komen en met Ravels-Eel kermis de kindjes en Elke en Danny ook te zien! Zo tof! Hier leer je echt genieten van de kleine dingen hoor! Slaapwel!

Geplaatst door fiezel 9:10 Gearchiveerd in Senegal

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint