Een Travellerspoint blog

18-19/09/2008

terug naar huis

Ondertussen aan het wachten in Lissabon.

Gisteren was een lange dag, maar is eigenlijk nog wel meegevallen. Eerst uigeslapen, al ben ik de hele nacht door geregeld door buikkrampen wakker geworden.

Rustig ontbeten (nog maar eens stokbrood met confituur!!!), wat ingepakt en ondertussen kwam de Jokergroep die we eerder al waren tegen gekomen ook hun bagage afzetten in ViaVia (zij bleven nog 1 nachtje slapen op Ile de Gorée). Wat bijgepraat over onze reiservaringen en dan met 8 de taxi genomen naar pointe des Almadies, het meest westelijke punt van het Afrikaanse vasteland.

Daar een marktje gedaan om onze laatste centjes op te doen aan souvenirtjes. Wel grappig, ik had een mooie houte kom zien staan, maar had nog maar 4000 CFA, had dat gezegd en ook getoond aan die man, maar toch bleef hij me de hele tijd achtervolgen met 'donne moi 6000'... ja, da gaat dus niet he! en voor 4000 CFA en een euro wou hij het niet doen, dus heb de kom niet! :-)

Enfin, een broodmandje, een beeldje en een tas gekocht en als al ons geld (zo goed als) op was, taxi's terug genomen naar de ViaVia. Daar een pannenkoekje en een yoghurtje met ananas gegeten en nog wat op bed gelegen. Niet geslapen, maar de rust deed goed. Leen was ziek, dus heb haar wat gezelschap gehouden.

Beetje later ging Elena douchen, ik zou na haar gaan, maar na haar kwam er plots geen drupje water meer uit de douche. Gelukkig kwam er nog een klein straaltje uit de gewone lavabo kraan, dus heb k n emmer vol laten lopen en heb ik me nog maar eens 'gedouched' met een emmer water en een potje. Deed wel deugd!

Dan nog wat buiten gezeten en ondertussen waren er ook 5 belgen (50 plussers) aangekomen. Zij waren op fietsvakantie! Zo zot! Grappig is dat ik ze 2 dagen eerder al had opgemerkt toen we onderweg waren met ht busje! had toen nog gedacht 'wie is er nu zo zot om in deze hitte te gaan fietsen in de vlakke zon?!' wel, zij dus!

Dan stilletjesaan naar het strand vertrokken. Vis op de 'bbq' (boven het vuur) en lekkere groentjes! Kampvuur werd aangemaakt, djembe's bespeeld, kindjes dansten rond het vuur, Doudou, Babou, Modou, de vrijwilligers van het talibé project in Yoff en Lies van de ViaVia waren ook gekomen. Er was een prachtige sterrenhemel, dus eigenlijk een perfecte afsluiter!

toch ook wel een raar gevoel, want enkele uren later zouden wij in het vliegtuig zitten terug op weg naar al onze luxe, terwijl de dansende kinderen zonder enig dak boven hun hoofd zullen slapen en misschien nooit de kans krijgen een vlucht te nemen, in alle betekenissen van het woord...

Wij dus om 23u30 terug gewandeld naar ViaVia, bagage busje op en naar luchthaven. Inchecken, enkele controles passeren en eindeiljk in een roes de vlucht van 2u15 naar Lissabon op.

En daar zitten we nu! Raar! Telkens ik in de verte ene blanke (toubab! ;-)) zie, denk ik: ah, iemand van onze groep! Maar niets is minder waar. We zitten terug in een wereldje waar we als toubab geen uitzondering meer vormen! We zitten terug in onz, oh zo 'normale' luxe... 'normaal'...teminste als je de armoede niet gezien of gevoeld hebt!

Geplaatst door fiezel 9:29 Gearchiveerd in Senegal

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint