Een Travellerspoint blog

05/09/2008

Yoff

Vanmorgen om 8u de wekker afgelopen! Auw, nu al?! Lekker ontbijtje met stokbrood, la vache qui rit, confituur en een soort choco...

Daarna les Wolof, de plaatselijke taal! Amai amai! Niet simpel hoor! "Mangui am niar fukk nint": Ik ben 24 jaar!

Daarna 'charettenrace' om onze pas gelerede woordjes in praktijk te kunnen omzetten! paard en kar op, zo'n schamel karretje met een mager paardje er voor, de zandweggetjes op... zorgde voor heel wat gegil en gekeeuw, gevolgd door een hilarisch gelag! Afrika, helemaal zoals je het je voorstelt!

Eerst een kennismaking met hoe ze hier wassen, dan meel fijnstampen, vervolgens water dragen en zand zeven en ook nog een zandtekening maken. Overal kreeg je dan punten (allemaal 10/10 natuurlijk! :-))

P1030800.jpg

Heel veel kindjes die allemaal je hand willen vast nemen of opgepakt willen worden. Superlief, maar best vermoeiend! En maar zweten natuurlijk! Gezien het vrijdag is, dat de gebedsdag is en het ook nog eens Ramadan is, lopen we rond met een lange broek... Sterven van de hitte!

Vervolgens hebben we een bezoekje gebracht aan de talibé's (straatkinderen). Lies, een belgische die ook eigenaar is van de ViaVia, heeft hier een project opgestart dat het leven van deze kindjes toch een beetje aangenaam moet maken.

Door de Ramadan waren er niet zo veel kindjes, maar echt, super! We hadden ballonnen mee en dat vonden ze geweldig.

Eerst wat uitleg gekregen in het klasje, dan nog wat gespeeld met hen. Rond 16u waren we terug.

Half uurtje plat op bed, want amai, we waren nog moe! Om 16u30 alweer recht om in de schroeiende hitte djembe les te volgen op het strand!

Vooral het 'frisse' duikje in de zee en het spelen met de talibé's waren super eigenlijk!

P1030839.jpg

Nu net gedouched en aan ht wachten op het avondeten -> Senegalese specialiteit! Daarna vroeg bedtijd, toch als we de 16 dagen willen doorkomen!

Morgen trekken we verder, het onbekende in!

Geplaatst door fiezel 2:13 Gearchiveerd in Senegal

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint