Een Travellerspoint blog

08/09/2008

naar Missira

Het was gisterenavond al serieus donker toen we aankwamen op het eilandje. Kamvuurtje gemaakt en terwijl Babou voor het eten zorgde en de anderen muziek maakten, installeerden wij onze muskietennetten. Grote spin gezien , dus ik was al onrustig!

P1030988.jpg

Lekker gegeten: tomaat, 'frietjes' en een lekker sausje. Er waren ook gamba's, maar dat lust ik natuurlijk niet! Na het eten ben ik direct onder mn muskietennet gekropen. De lange broek en de kousen waren al snel uit wegens: te heet! Toch nog een paar beten bij gekregen, jeuken dat die dingen doen!!!

Vandaag nog wat op de boot. Eerst bezoeken we hier nog een baobabbos, daarna bezoeken we Toubacouta, het dorpje waarvan het schooltje gestuend wordt door 'klimop' in Ravels-Eel! Daarna is het koers zetten richten onze slaapplaats van vannacht: een 'gite' wat het ook mag zijn!

Ondertussen is het 17u, het baobab-'bos' was meer een dichtbegroeide plaats waar hier en daar een baobab stond. In het begin heel tof, naarmate het later, warmer en dichter begroeid was, was de fun er wel af! Maar, weer een ervaring rijker!

Dan alle bagage het bootje op en richting Toubacouta!

Vandaag heel bewolkt, maar af en toe brandt de zon onze huid weer rood! In Toubacouta eerst een cafeetje gedaan. Zalig! In de schaduw, onder de ventilator een frisse cola! Daarna naar het schooltje dat met de hulp van mijn kleuterklas-schootje in Ravels-Eel zijn huidige vorm heeft. Grappig om de naam van mijn dorpje hier op een huisje geschilderd te zien staan. De zon bakt. Nog even lange rokken kopen voor hen die dat nog niet hebben en dan terug naar ons bootje.

P1040013.jpg

In Toubacouta ook nog met een jongen gepraat die België kende, hij is een supergoede djembe speler en heeft op couleur café gespeeld!!! Grappig, hij kon zelfs wat Nederlands!

Het bootje naar Missira. Aangekomen zouden we ongeveer 2 km moeten stappen. Ja watte, ongeveer 4km of zo in de vlakke zon met al onze bagage! Pijn gekregen aan m'n linker long, afgezien! Aangekomen supergoed gesoigneerd geweest door Griet en Evelien, echt super! Nu nog een lichte pijn bij het inademen, maar het trekt wel weg!

Onze slaapplaats hebben we nog niet gezien: we zijn bij het aankomen 'gecrashed' op de banken onder een afdak hier en een beetje later is het beginnen gieten! Wat een timing: niet op de boot, niet vannacht toen we buiten sliepen, maar net als we droog zitten! Zalig! Nu kamers kijken!

19u30, de kamers dus. Echt wel ok! slaap met Leen en hebben badkamer en appart toilet. Hele constructie gemaakt om ons muskietennnet op te kunnen hangen! Net gedouched, met de pillamp, want electriciteit is er pas vanaf 19u15, nu dus! Het is terug beginnen regenen, maar deze keer niet zo hard! Sevens een 100tal meter door het bos wandelen voor het avondmaal. Daarna vroeg bedje in want morgenvroeg om 6u is er een dauwtrip gepland!

Ik hoor de aapjes en de papegaatjes nu hier in de boom, ik hang vol deet tegen de muggen, maar voor de eerste keer niet gemixt met zweet! Hopelijk kan ik vannacht goed slapen! De ventilator doet het, maar het lijkt of die elk moment kan gaan vliegen!

Geplaatst door fiezel 2:45 Gearchiveerd in Senegal

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint