Een Travellerspoint blog

9-10/09/2008

Kaolack

Even niet geschreven, ziek geweest!

Eergisterenavond lekker gegeten: auberginebeignets en pasta met vis. Als dessert een lekker pannenkoekje. Gisterenochten wel enorm mottig wakker geworden en dus niet mee op dauwtrip geweest. Een uurtje extra geslapen. Met de dauwtrip had ik niet echt veel gemist naar het schijnt, maar het uurtje extra slaap had ook niet echt veel geholpen. Sinds middernacht was er geen elektriciteit meer en dus ook geen ventilator!

Er waren nog anderen zieken, dus waarschijnlijk toch iets niet ok met het lekkere eten!

Het busje op, maar de wegen zijn hier zo slecht en ik was al niet 100% dat de Touristil niet meer echt hielp! aangekomen in een lepradorpje: Masse heft er een steenfabriekje opgericht mbv 'bouworde' uit België. Er is ook een soort 'rusthuis' voor oude mensen die lepra hadden.

Ben daar even niet goed geworden en de rit naar onze slaapplaats bij Masse thuis in Kaolack was een hel. Aangekomen direct op een matras gaan liggen en me écht slecht gevoeld... moeilijk ademen, spierpijn, mottig! De rest is nog wat dorpjes gaan bezoeken, maar gezien er één een 42km van hier lag heb ik gepast, samen met Jorien en Iris, die zich ook niet ok voelden. Gewoon echt ziek op die matras gelegen.

Op een gegeven moment ging het écht niet meer en heeft Doudou (onze chauffeur van de voorbije dagen) me in een jeep met airco gelegd. Dat deed wel deugd en ik ben hem énorm dankbaar daarvoor!

Daarna terug de kamer in, écht niet goed! Met veel moeite me buiten op het dakterras geinstalleerd, dafalgan op en nat van het zweet uiteindelijk in slaap gevallen.

Vanmorgen toch ietsje beter, niet 100%, maar vooral de warmte speelt me parten! Toch een broodje met choco gegeten en mee gebatikt: mooie paarse doek gemaakt!

Nu ziti k voor de ventilator te schrijven (zolang er stroom is), sevens na het eten rijden we verder, 60km, ik zie er tegen op! Met die wegen hier is het onvoorspelbaar hoe lang we er over zullen doen (2u? 3u?) Hopelijk doet de Touristil zijn werk deze keer!

Vannacht slapen we in een hotelletje, dan 2 nachten in dorpjes... Ik kijk uit naar St Louis nu ik me zo slap voel. Daar zou het ietsje luxueuzer zijn!

Ondertussen zijn we aanekomen in Djourbel: plots stopte het busje en wij allemaal 'huh, waarom stoppen we?' antwoord: 'we zijn er' ;-) ahum, ok dan! Kamers verdeeld (lig samen met Griet). Doeken aan de muur om schimmel te bedekken en een 'badkamertje' van 2m² met lavabo, toilet en douche!!! Enfin, kastje in de muur ontdekt: airco!!! feeeeest!!! Niet alle kamers hebben airco, dus we hebben geluk!!!

Net 2 watermeloenen gekocht voor 1600 CFA (ongeveer 2 euro), maar volgens de eigenaar hier hebben we 1000 CFA te veel betaald! Nu ja, het heeft gesmaakt!

Om 20u gaan we eten en komt Amadou, onze gids voor de komende 2 dagen.

Geplaatst door fiezel 3:25 Gearchiveerd in Senegal

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Om reacties achter te laten op deze reisblog moet je lid zijn van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint